Kablo mu, kablosuz mu?
Her durumda tek bir en iyi bağlantı var mıdır?
Kablolu bağlantı
Ethernet gibi kablolu yöntemlerde veri kabloyla taşınır. Sabit konumda düzenli bağlantı için uygun olabilir. Kablo düzeni ve bağlantı noktası gerekir. Kablonun bulunması her türlü arızayı ya da güvenlik sorununu ortadan kaldırmaz.
Kablosuz yöntemler
Wi-Fi, cihazı kablosuz yerel ağa bağlar. Bluetooth kısa mesafede kulaklık gibi cihazlarla veri paylaşımı için kullanılabilir. Mobil veri, operatörün hücresel ağıyla bağlantı sağlar. Bunlar aynı kapsama ve amaca sahip değildir.
İhtiyaca göre seç
Hareket ihtiyacı, kapsama, cihaz desteği ve erişim kurallarını karşılaştır. Tanımadığın ağa bağlanmayı güvenli varsayma. Kablosuz yöntemin adı tek başına hız veya güvenlik garantisi vermez. Şüpheli bağlantılarda öğretmen veya velinden destek iste.
Bir sabit bilgisayar ve kablosuz kulaklık için uygun bağlantı seçip gerekçelendir.
İpucu: İki cihazın ihtiyacı farklıdır.
Örnek bir yanıt
Sabit bilgisayar için uygun ağ altyapısı varsa Ethernet seçebilirim. Kulaklık için kısa mesafeli Bluetooth uygundur. Seçim cihaz desteğine ve kullanım amacına bağlıdır.
- Bilgisayar için uygun yöntem yazdım.
- Kulaklık için uygun yöntem yazdım.
- İhtiyaçla ilişki kurdum.
Kelimeleri keşfet
Kablosuz bağlantı
Cihazların fiziksel kablo olmadan haberleşmesi.
Mini görev
Sabit sınıf bilgisayarı ile kablosuz kulaklık için farklı bağlantı yöntemleri seç ve nedenini açıkla.
Bilgisayarda uygun altyapı varsa Ethernet, yakın kulaklık için Bluetooth kullanabilirim.
Bu konuda neler öğreniyorum?
- Ağlarda kullanılan bağlantı yöntemlerini belirler.
- Bağlantı teknolojilerini ve bileşen görevlerini gruplandırır.